TOP termékek

Mi is az a Pixel Hobby?

A Pixelhobby játék Hollandiából származik. Ötvözi a mozaik technikát, a keresztszemes hímzést, a makettezést.

 

Kiváló fejlesztő foglalkozás gyerekek számára; a kreativitást, finommotorikát fejleszti. Felnőttek számára stresszoldó tevékenység a pixelképek készítése. Kik választották eddig a Pixelhobby-t? 1. Szülők, akik fejlesztő, kreatív, produktív, kézzel fogható élményt adnának gyermekeiknek. 2. Óvodák, iskolák, ahol a pedagógusok készségfejlesztő foglalkozásként alkalmazzák a Pixelhobby-t. 3. Profi és hobbifotósok, akik legszebb képeikből készítenek saját Pixelhobby képet. 4. Cégek, akik Pixelhobby kulcstartót adnak ajándékba hűséges vásárlóiknak. 5. A Pixelhobby mint tevékenység segíti leküzdeni a stresszt, így minden korosztály számára is ajánlott tevékenység. 6. Akikben él a versenyszellem, és az évente megrendezésre kerülő Pixelhobby kiállításon szeretnék megmutatni műveit. +1. Egy alkalommal friss házaspár ajándékozott Pixelhobby kulcstartót a vendégeknek. Miből áll a Pixelhobby, mi az a Pixelezés? A Pixelhobby kép alapegységei "pixelek", mint a digitális képeknél és fotóknál. (Ha felnagyítasz egy digitális képet a monitoron, ugyanúgy láthatod a pixeleket.) A cél, hogy a tüskés alaplapra kirakj egy képet (sablon vagy a képzeleted alapján). Minél több alaplapra dolgozunk, annál részletesebb, élethűbb lesz a kép. A pixelezés a Pixelhobby képek kirakását jelenti.

 

Milyen színekben kapható, kinek ajánljátok? A Pixelhobby Pixel négyzetei 312 színben, a nagyobb méretű Pixel XL pedig 30 színben kaphatók. Ez utóbbit, a Pixel XL-t a kisebbeknek ajánljuk, mivel négyszer akkora, mint a normál méretű Pixel. A nagyobbak akár variálhatják is a különböző méretű Pixeleket, amivel 3D hatású képet kaphatunk. 

Egy Pixel négyzeten 140 db Pixel, vagy 60 db Pixel XL található.

 

 A Pixel és Pixel XL méretei

 

Hogyan rakjam ki a Pixelképet?

Képet úgy tudod kirakni, hogy a színes Pixeleket tüskés alaplapokra helyezed kézzel vagy csipesz segítségével. Nincs szükség ragasztóra! A pixelek egymást szorítják be az alaplapba, valamint a tüskére is rászorulnak.

 

Szürke Pixelek a tüskés alaplapon. A Pixelhobby kép nem igényel semmilyen utólagos teendőt, nem kell vasalni, sem ragasztani. 

Választhatsz alapkészleteket kész mintákkal, de bármilyen képet megálmodhatsz, és megtervezhetsz az ingyenes tervezőprogram segítségével. A tervezőprogramot ide kattintva találod meg

Alaplapok:

Normál (10x12cm) alaplap,

Kis (6x6cm) alaplap (ebből hajlítható-vágható változat is kapható),

Nagy hajlítható-vágható alaplap, és

Kucstartó alaplapok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kis alaplap Normál alaplap Nagy hajlítható, vágható alaplap  
Alaplap - 6x6cm - áttetsző (24x24) 576 db Pixel, vagy  (12x12) 144 db Pixel XL fér rá

10,16 x 12,7cm (4x5 inch) (40x50) 2000 db Pixel vagy  (20x25) 500 db Pixel XL fér rá

12x12cm alaplap (46x46) 2116 db Pixel, vagy  (23x23) 529 db Pixel XL fér rá.  

Kulcstartó alaplap több színben, 154 pixel fér rá. Mik azok a minták, sablonok?

 

Az áttetsző normál alaplapot rá tudod helyezni a képkészletek sablonjaira, amiken különböző jelzések (négyzet, kör, háromszög, iksz) mutatják, hogy hova milyen színű Pixelt kell raknod. A szám kódok a jelölik a Pixel négyzetek színeit.

 

Számkód alapján különböztetjük meg a színárnyalatokat.

 

 

Kell hozzá keret? Hogyan rögzíthetem? Nem szükséges a képet keretezni, de a legszebb képeket be is keretezheted a Pixelkép méretével megegyező szabványos Pixelhobby képkerettel. TIPP: Alternatív felhasználásként ragaszthatsz a kép hátoldalára hűtőmágnest is!

Többször felhasználható a Pixelhobby? A kirakott képet már nem tudod megbontani, viszont a megmaradt pixeleket felhasználhatod egy következő kép készítéséhez.

 

Van egy jól sikerült családi képem, lehet belőle Pixelkép? Igen, a Pixelhobby tervező programjával lehetőséged van saját fotóból Pixelképet készíteni! A tervező programot letöltheted vagy online felületen is el tudod készíteni a mintát.

A saját fotódat feltöltöd a programba, beállítod, milyen részletességű, hány alaplapos legyen a kép. Minél több Pixelt és alaplapot használunk fel, annál részletesebb, élethűbb képet kapunk. Az elkészült sablon alapján a webshopon tudod megrendelni a szükséges színeket, alaplapokat, illetve több alaplapos kép esetén az alaplap sorolót, amit az alaplapokat kapcsolja össze. Hol vásárolhatom meg a Pixelhobby termékeket? Rendelésedet leadhatod online itt a webshopon. Választhatod a postai kiszállítást, vagy átveheted országszerte 27 "Pixelpont" üzletben.  A szállítási és átvételi feltételeket itt találod meg. Van lehetőség kipróbálni a Pixelhobby képkészítést? Igen, a Pixelpont üzletekben eladóink készséggel mutatják be a Pixelhobby használatát, valamint Pixelhobby rendezvényeinken is tartunk közös "pixelezést". Ha szeretnél értesülni a következő alkalmakról, kövess minket facebookon! A képernyődön megjelenő színeket különböző eszközök (Monitor, telefon, tablet) használata esetén eltérhetnek a termékek valódi színétől. Ha kíváncsi vagy milyenek a kézzel fogható Pixelek színei a valóságban, látogass el az egyik Pixelpontunkra!

 

Biztonsági jelzés:

   

Ajánlott korosztály: 6+